O nama

Sve je započelo 1931. godine kad je osnovan dom za 60 učenika. Dom je radio pod različitim imenima i s različitim kapacitetom (do 144 učenika), od 1994. nosi ime Ivana Mažuranića. Dom je 85 godina bio muški dom, a od školske godine 2016./2017. Dom postaje mješoviti tako da na smještaj prima i učenice. Trenutno Dom raspolaže s 26 četverokrevetnih soba (104 mjesta od kojih 52 za djevojke, 52 za mladiće). Dom je smješten u samom centru Zagreba u blizini mnogih srednjih škola, ali naši učenici pohađaju velik broj škola na području cijelog Zagreba (oko 35 škola) zbog dobre prometne povezanosti.
Uz odgajatelje, stručnog suradnika i ravnatelja u odgojno-obrazovni proces su direktno uključeni noćni pazitelji i zdravstveni voditelj, a indirektno administrativno i tehničko osoblje. Odgajatelji u okviru mentorskog rada skrbe o svakom učeniku, surađuju sa školom i roditeljima. Redovito provode posebne programe vezane uz određene razvojne faze i specifičnosti pojedinih učenika (program prilagodbe, program za maturante, preventivni program rizičnih ponašanja, program podrške u učenju) i izborne programe koje učenici odabiru prema interesima (sportski, umjetnički, kulturno-zabavni). Povremeno se organiziraju prigodni programi za obogaćivanje domskog života kao što je obilježavanje Dana Doma, Božićni sajam, Valentinovo i brojne aktivnosti za kvalitetno provođenja slobodnog vremena izvan Doma kao što su kazališne predstave, izložbe, filmski festivali, izleti.
Naš cilj je osigurati učenicima optimalne uvjete za odgoj i obrazovanje te stvoriti poticajnu sredinu za razvoj njihovih potencijala, a u skladu s potrebama i mogućnostima svakog učenika.