Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Drage naše učenice i učenici,

hvala na vašem vremenu koje ste izdvojili za čitanje ovoga pisma!

JESTE LI PRIMIJETILI NOVU KUTIJU  ISPRED  ZBORNICE ?

Naime, prošle godine je Marina Matijević pokrenula inicijativu JA BOLJI GRAĐANIN koja se prvenstveno bavi praktičnim informiranjem o održivom ponašanju pojedinca u svrhu kružne ekonomije koja je podloga boljeg društva za sve.

Ideja joj se rodila iz vlastitog problema jer veću količinu ambalaže nije znala kako ispravno sortirati.Isto tako, istražujući je shvatila kako krucijalno nedostaje ta kratka praktična informacija koju svi preferiramo ovih dana – tako Marina za Ja Bolji Građanin kreira jednostavne, kratke i direktne upute (najčešće u vidu videa) o održivom ponašanju nas građana.

Inicijativa je vrlo inspirativna i motivirajuća, zapratite svakako!

Nedavno se Ja bolji građanin inicijativa se priključila u projekt Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.“Plastičnim čepovima do skupih lijekova” na način da je inicirala stavljanje kutija za prikupljanje čepova po ulazima u Gradu Zagrebu (jedan od ulaza je i naš DOM).

Cilj projekta je da se od novca prikupljenog reciklažom skupljenih čepova sufinancira nabava skupih lijekova, medicinskih pomagala i pomoć u liječenju za članove Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.
U akciji su se do sada, uključilo preko 900 subjekata (vrtića, škola, udruga, vjerskih zajednica, komunalna poduzeća, županije, gradovi, općine, vjerske zajednice, društveno odgovorna poduzeća i mnogi pojedinci).

Od 2013. do 2021. godine prikupljeno je preko 320 000 kg plastičnih čepova i predano je ovlaštenim otkupljivačima uz svu prateću dokumentaciju, a sukladno zakonskim propisima. Na taj način se pomoglo oboljelima, a pri tom se sačuvao okoliš!

PRIKLJUČITE SE I VI I VAŠE KUĆANSTVO!
ZAPOČNITE SAKUPLJATI PLASTIČNE ČEPOVE!!!

Najljepša hvala!